Violin og klaver – Christine Bernsted

23. august 2023 - kl. 19:00

Sorø Klosterkirke

OBS. Denne Koncert er afholdt

Billetpris 150 kr. inkl. gebyr. Koncerten foregår i Ndr. Korsarm i Klosterkirken. Fri entré for børn og under under 18 år. Dørene åbnes kl. 18.30, hvor ledige billetter sælges – kontant og MobilePay. Ikke nummererede pladser.

Den klassiske musik skal deles. Også med de unge og uindviede. Musikken skal opføres på topniveau, men skal også italesættes, så historien bliver fortalt.

Christine Bernsted &
Ramez Mhaanna

Modtagere af Leonié Sonings talentpris, Carl Nielsen & Anne-Marie Carl Nielsens Talentpris og Rødovre Musikpris

Aftenens program:

Beethovens Kreutzersonate No.9 (35 min)

Udvalgte præludier fra Lera Auerbachs 24 præludier for violin og klaver (10 min)
Pause
Prokofiev Violinsonate No.2 i D-dur (30 min)

———————
Albumrelease i 2021 med Beethovens Kreutzersonate og Schuberts Fantasi i C-dur for violin og klaver, som er blevet stærkt anmelderrost i bl.a. Dagbladet Information, Weekendavisen og Kristligt Dagblad
———————
Værter på det klassiske musikprogram CLASH på Radio Loud i sæson 2020-2021
———————
Har spillet recitals i bl.a. DR Koncerthuset, Copenhagen Summer Festival, live i P2, Aarhus Musikhus og hos
kammermusikforeninger såsom Søbygaardkoncerterne, Hobro og Bornholms Musikforening.
———————
Prisvindere ved internationalle musikkonkurrencer såsom Melbourne International Violin Competition, Golden Music Awards i New York, 1st Vienna Music Competition og “Musica Classica” i Moskva

Violinisten Christine Bernsted (1994) har markeret sig som prisvinder ved adskillige internationale violinkonkurrencer, herunder 1. priser i konkurrencer, der har ført til hendes debut i Berliner Philharmoniens Kammermusiksaal, i Weill Recital Hall i Carnegie Hall og i Royal Albert Hall.
I 2018 vandt hun 1. prisen i Melbourne International Violin Competition i Australien og i 2021 vandt hun 1. prisen i 12° Concorso Internazionale “Città di Treviso” samt 2.prisen i Wajnberg International Violin Competition. Christine fik i 2019 tildelt Leonié Sonnings Talentpris samt Carl Nielsen & Anne Marie CarlNielsens Talentpris og i 2020 var hun solist med Aarhus Symfoniorkester i Beethovens Violinkoncert, som blev transmitteret i P2.
Christine har studeret i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos professor Eszter Hafffner, hvorfra hun havde sin debut d. 5.oktober 2022. Sideløbende studerede hun som postgraduate diploma-studerende på Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien hos professor Elisabeth Kropfitsch.
Christine har fremført solo-  og kammermusikrecitals på fremtrædende musikfestivaler i Danmark såsom Copenhagen Summer Festival og Bornholms Musikfestival samt i koncertsale såsom Den Sorte Diamant, DR Koncerthuset, Musikhuset Århus, Tivolis koncertsal, Glyptoteket og Davids Samling.

Pianisten Ramez Mhaanna (1992) har taget sin bachelorgrad på Gnesins Musikakademi i Moskva og sin kandidatgrad hos Amalie Malling på det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede fra solistklassen i januar 2022.
Ramez har en omfattende koncertvirksomhed bag sig, og har bl.a. turneret i over 20 koncertsale i Kina eksempelvis i flere Steinway Arts Centre i det nordlige Kina samt La Plantation i Beijing, Yangzhou Concert Hall, Harbin Opera House og Qingdao Concert Hall. I Danmark har han bl.a. optrådt i Tivolis Koncertsal, Musikhuset Århus og Konservatoriets Koncertsal. I 2021 var Ramez solist med Århus Symfoniorkester med Prokofievs første klaverkoncert samt med Nordisk Kammerorkester med Beethovens første klaverkoncert.
Ramez har modtaget talentpriser såsom Leonié Sonnings Talentpris 2019 og Carl Nielsens Talentpris 2020.

LÉONIE SONNING TALENTPRISMODTAGER 2019

Kunst og kultur hjælper Christine med at finde følelsen i musikken
Når Christine Bernsted skal starte på indstuderingen af et værk, griber hun det ofte an ved at dykke ned i den tid, værket er skrevet i. Hun går på museum og kigger på kunst, eller læser litteratur fra samme tid og sted, der omkranser værket.

Når Christine besøger Wien i forbindelse med undervisning, fortæller byens arkitektur og stemning historier om rigtig meget af det musik hun spiller. Kulturhistorien hjælper med at finde følelserne i musikken og perfektionere udtrykket, så det bliver så naturligt som muligt.

“Det er det at arbejde med at perfektionere udtrykket og følelserne i musikken og stemningsindtrykkene, som jeg synes er rigtig spændende at arbejde med.”

FRA ET HJEM MED KUNST

Christine Bernsteds opvækst i barndomshjemmet på Østerbro har i det hele taget altid været fuld af kunst og kultur. Hendes forældre er beskæftiget inden for kunstbevarelse, og selvom de ikke selv har været udøvende musikere, var det deres ønske at Christine skulle lære et instrument.

“Det med violinen var et projekt forbundet med glæde. Det skulle være sjovt og give mig indhold i tilværelsen som barn. Og det har det sådan set fortsat med at være.”

Som 4-årig startede Christine således på Suzukiinstituttet, hvor valget fra starten faldt på violinen, fordi den havde en praktisk størrelse, og kunne altid komme med på campingferie. På Suzukiinstituttet lærer man at spille efter gehør uden brug af noder, så Christine havde brug for udfordringer efter et par år.

Som 7-årig fik Christine således en ny lærer, der introducerede hende for noder og det gav hendes musikalske udvikling raketfart. Men selvom musikken nu indsvøbte det unge talent, der gennem hele sin skoletid bare blev bedre og bedre, fravalgte hun musikken på fagligt niveau, da hun startede på Ingrid Jespersens Gymnasium. Livet havde brug for andre input og det var et aktivt valg at koncentrere sig om andet end musik.

MAN SKAL HAVE SIG SELV MED

Til gengæld fik hun indhentet musikken senere hen og har siden studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og privat i Wien hos Prof. Boris Kuschnir, samt vundet en lang række priser verden over.

Om fremtiden siger Christine: “Hvis man altid har sig selv med i de beslutninger, man træffer undervejs, så ender man forhåbentligt med at være tilfreds med det slutresultat, man når frem til.”

For Christine gælder det altså om at være til stede i det hun laver, hvad enten det er at deltage i konkurrencer, som soloartist, eller i et kammer- eller symfoniorkester.

KORT OM CHRISTINE BERNSTED

Født i 1994. Opvokset i København Ø.
Bachelor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2017 ved Prof. Tim Frederiksen.
Masterstudier samme sted fra 2017 ved Prof. Eszter Haffner.
Privattimer ved Prof. Boris Kuschnir i Wien.

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated