Steinaa-trio

14. juli 2021 - kl. 20:00

Sorø Klosterkirke

OBS. Denne Koncert er afholdt

Eva Steinaa (f. 1993)

Billetpris 150 kr. Børn og Unge under 18 år gratis. Billetsalget starter 23. juni.

Solooboist i DR-symfoniorkester Eva Steinaa begyndte sin oboundervisning som 9-årig på Københavns Musikskole.

Som 17-årig blev Eva Steinaa optaget på det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra solistklassen i 2017. Siden 2015 har hun desuden modtaget undervisning af en af verdens førende oboister, solooboist fra Royal Concertgebouw Orchestra, Alexei Ogrintchouk.

I oktober 2013 vandt Eva Steinaa stillingen som 1. solo-oboist i DR-symfoniorkestret. Eva har desuden været solist med flere af landets øvrige symfoniorkestre, hvor hun har fremført de store obokoncerter af W.A. Mozart og Richard Strauss.

Eva Steinaa er flere gange blevet hædret med priser som f.eks. P2 talentpris 2014 og i 2015 både Den Norske Solistpris, Gladsaxe Kommunes Musikpris og Léonie Sonning Talentpris på 60.000 kr. Derudover har Eva gentagende gange modtaget fondslegater fra Augustinusfonden.

 

Maria Steinaa (f. 1993)

 

Maria Steinaa begyndte at spille fløjte som ni-årig på Sankt Annæ Gymnasium, hvor hun senere også færdiggjorde det konservatorieforberedende grundkursus MGK.

I en alder af 17 år, blev hun optaget som studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Maria debuterede fra solistklassen i september 2020.

Maria har assisteret i mange forskellige professionelle orkestre i både Danmark og Sverige og vandt i efteråret 2019 prøvetid som solofløjtenist i Göteborg Opera.

Derudover blev Maria i efteråret 2018 inviteret til at spille som solofløjtenist med Noord Nederlands Orkester, hvor hun blandt andet optrådte i Concertgebouw i Amsterdam.

Maria har ligeledes assisteret som solofløjtenist i Malmö opera og har derudover haft kontrakt med Det Kongelige Kapel, hvor hun gentagende gange har assisteret.

Maria har deltaget i den Internationale Carl Nielsens Fløjtekonkurrence i 2014 og 2019 og i Crusells Internationale Fløjtekonkurrence i sommeren 2017. I 2014 modtog Maria Léonie Sonnings stipendium og det store Jacob Gade Legat og har derudover modtaget flere legater fra Augustinus Fonden til lektioner med fløjtenister i udlandet. Maria modtog i 2018 Zontas kvindepris og DKDMs rejselegat til studier i Hannover. Desuden modtog Maria i maj 2019 Betty og Valdemar van Hauens Fonds legat, hvor hun som solist kvitterede med C. Reineckes fløjtekoncert i Tivolis koncertsal med orkestret Arco.

Galya Kolarova

Den bulgarskfødte pianist Galya Kolarova har studeret klaver i Bulgarien, Danmark, Italien og Østrig. Galya er prisvinder i mange internationale konkurrencer, bl.a.: 1. pris solist med orkester ved Festival Musica i Laguna, Italien, for sin fortolkning af Chopins 2. Klaverkoncert, op. 21 og vinder af MODO’s ”Competition for educational project for children” i Bulgarien.

 

Galya har en omfattende international karriere, og har spillet koncerter både som solist og kammermusiker i mange af de største koncertsale i Europa, Asien og Mellemøsten.

Galya spiller ofte med musikere fra The Royal Concertgebouw Orchestra, Berlinerfilharmonien, DRSO, Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil, og hun har arbejdet med dirigenter som Dmitri Kitajenko, Andras Schiff, Barbara Hannigan, Fabio Luisi, Henrik Vagn Christensen, og Thomas Søndergård.

Galya har været akkompagnatør ved flere internationale konkurrencer, som ARD International Competition 2017 i Tyskland; Carl Nielsen Violin Competition 2019 i Danmark; Pancho Vladigerov Violin Competition 2019 i Bulgarien og Tchaikovsky XVI International Competition 2019 i Rusland.

Siden 2017 er Galya pianist og klaverlærer for Malko Dirigentskolen i Danmarks Radio.

Galya har indspillet for Claudio Records, Brilliant Classics og Aulicus Classics, og hun har modtaget støtte til sine musikalske projekter og aktiviteter, fra blandt andre: Augustinus Fonden, Tytte og Lillemor Faurschous Mindelegat, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Pianistinde Esther Vagnings Fond, Karen og Arthur Feldthusens Fond, Fru Hertha Duus’s Mindefond, Ellen og Valdemar Jensens Musiklegat.

 

 

 

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated