Penta Brass

1. juli 2020 - kl. 19:00

Sorø Kunstmuseums Gårdhave

OBS. Denne Koncert er afholdt

MESSINGBLÆSERKVINTETTEN PENTA BRASS

Billetpris 50 kr.

Kvintetten, der har udspring og hjemsted i det jyske, har arbejdet sammen i en årrække og præsenterer koncerter af høj standard. De har spillet koncerter over hele landet. De spiller gerne kendte værker, fx. Carl Nielsen og lette sommerstykker, men sætter tillige stor pris på at bide skeer med nyskrevne værker.

 

Kvintetten består af:

NICOLAI ANDERSEN, trompet, arrangør og komponist. Han er uddannet på nordjysk Musikkonservatorium i 2008 med trompet som hovedfag. Nicolai har bl.a. spillet og undervist i Den Kgl. Livgardes Tambourkorps. Han har desuden spillet med bl.a. Prinsens Musikkorps, Nordkraft Big band og Århus jazz orchestra og utallige små grupper. Han har desuden sit eget band “Nicholai Andersen’s Jazz Crusaders”. Nicholai underviser til daglig på Aalborg Kulturskole og MGK.

 

RIKKE ØLAND, trompet, komponist og dirigent. Hun er uddannet på Det Kgl Danske Musikkonservatorium med trompet som hovedinstrument under Ketil Christensen og Søren Emtoft. Hun har spillet i Danmarks Radios Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Det kgl. Kapel, Sjællands Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester. Hun underviser på Nordjydsk Musikkonservatorium i trompet og pædagogik fra 2006-2008. Hun virker nu bl.a. som kammermusiker og er medlem af Trio T2O, som er ledet af organist Birgitte Ebert, Ribe Domkirke.

 

IDA HOVDE, trombone. Hun er uddannet som musiker og musikpædagog fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har basbasun som hovedfag og har bl.a. undervist i musik på en Rudolf Steiner skole. Hun arbejder som kammermusiker og musikpædagog.

 

ERIK SANDBERG, horn. Han har studeret hos Pär Enblom, hornist i Helsingborgs Symfoniorkester, derefter på Musikhögskolan i Malmø ved Thomas Kjelldén. Han har været udvekslingsstudent i Wien og studerede hos Roland Berger. Han har arbejdet først i i DR Underholdningsorkestret og siden i Ensemble MidtVest i Herning samt i Ålborg Symfoniorkester fra 2008.

 

MATTIAS JOHANSSON, er født 1972 i Halmstad, Sverige. I 1992 startede Mattias sin uddannelse ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, men flyttede efter to år over til Det Kongelige Musikkonservatorium i København med Jens Bjørn-Larsen som lærer. Efter diplom eksamen blev han i 1997 optaget på solistklassen ved samme sted. Under solistuddannelsen havde han også studieophold i Bordeaux, ved Mel Culbertsen og i Oslo, ved Torbjörn Kvist. Han underviser i tuba på Jysk Musikkonservatorium og  MGK Aalborg. Han er desuden en aktiv kammermusiker i forskellige messingkvartetter og har tillige solistopgaver. Han har været ansat i Malmö Symfoniorkester, Århus symfoniorkester og er nu i Aalborg Symfoniorkester. Medlem af Trio T2O sammen med Rikke Øland og Birgitte Ebert.

Find vej

Sorø Kunstmuseums Gårdhave

cello-light-rotated