Folkemusik og klassisk orgelmusik

4. januar 2023 - kl. 17:00

Sorø Klosterkirke

OBS. Denne Koncert er afholdt

Orgelkoncert: Dansk folkemusik (fra Fanø) og mere klassisk orgelrepertoire

Tobias Dahl (f. 1993) er uddannet ved henholdsvis Syddansk Musikkonservatorium (bachelor i kirkemusik 2019) hos Mikkel Andreassen, organist ved Vor Frelsers Kirke i Esbjerg, og ved Det Jyske musikkonservatorium (kandidat i kirkemusik 2021) hos professor Ulrik Spang-Hanssen og adjunkt Lars Rosenlund Nørremark. Tobias blev i 2021 optaget i konservatoriets solistklasse på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han endnu studerer. Sin uddannelse har Tobias suppleret med et studieophold ved Hochschule für Kirchenmusik i Tübingen i Sydtyskland, med undervisning i improvisation hos Johannes Mayr, domorganist i Stuttgart, og undervisning i litteraturspil hos Martin Kaleschke, organist i Ludwigsburg.

Tobias har tidligere været organist i Skive Kirke (2020-2022), assisterende organist i Vor Frelsers Kirke i Esbjerg (2019) og Grundtvigskirken i Esbjerg (2018) samt organist i Ugerløse Kirke ved Holbæk (2015-2016).  Siden sommeren 2022 har Tobias været underviser i orgel ved Vestervig Kirkemusikskole.

Tobias er orgelsolist, komponist og foredragsholder, og er dertil aktiv på den danske folkemusikscene bl.a. som den ene halvdel af den meget aktive folkemusik-duo Ravdal. Det mangfoldige virke bidrager til, at Tobias kan præsenterer et helt unikt koncertprogram ved orgelkoncerter som spænder over klassisk orgelrepertoire, dansk folkemusik og musik fra egen hånd.

Tobias er opvokset på landet uden for Stenlille og har gået i gymnasiet på Sorø Akademi (student i 2012). I sin gymnasietid sang han desuden i Sorø Klosterkirkes Kirkekor. Første gang Tobias sad på en orgelbænk, ja det var faktisk bag orglet i Klosterkirken.

Billetsalg 50 kr ved indgangen 1/2 time før. Mobilepay og kontant.

Der er mulighed for at reservere billet på klassisk.soroe@gmail.com eller mobil 3054 2920.

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated