Opera-performance

5. august 2020 - kl. 19:00

Kunstmuseets Gårdhave

Louise Pape og Anders Neldeborg,
akkompagneret af Merethe Køhl Hansen

Billetpris 50 kr.

“Susannes hemmeligheder” – en fitnessopera

Chris og Susanne er for nyligt flyttet til Sorø fra København for at få mere plads og frisk luft. De har længe ønsket at komme væk fra storbyens uro og forurening. De ville finde et sted, der kunne leve op til deres forventninger om en sund og aktiv hverdag, og de faldt begge for Sorøs natur og friske luft.

Chris og Susanne går begge meget op i sundhed, økologi og ikke mindst motion. Især Chris lever og ånder for motion, hård træning og den spændstige krop, der følger med livsstilen. Han forventer naturligvis, at Susanne har det på samme måde. Susanne er dog også glad for at nyde livet på en lidt anden måde, hvilket hun måske burde have sagt til Chris. Men Susanne har, i hendes egne øjne, blot et par uskyldige hemmeligheder for ham, hvilket vel ikke burde være så slemt. Det kommer derfor meget bag på hende, hvordan Chris reagerer, da han pludselig afslører hendes hemmeligheder, og at det ser ud til at kunne blive enden på deres ægteskab.

“Susannes Hemmeligheder – en fitnessopera” er en omskrivning af Wolf-Ferraris opera “Il segreto di Susanna”, som oprindelig handler om rygning og at Susannas store hemmelighed er, at hun ryger i smug. Louise Pape, som også synger rollen som Susanne, har skrevet en helt ny libretto på dansk, som både er mere moderne og mere relevant i 2020. Det er stadig en komisk opera, med en masse skøre komplikationer, som hører operaens verden til, men samtidig tager operaen fat i emnet kropsidealer, om hvordan vi bør se ud eller måske nærmere, hvordan vi tror, andre synes, vi bør se ud…

Louise Pape

Louise Pape er operasanger, bosat i Sorø, og er udover hendes virke som sanger, sanglærer for Sorø Drengekor. Louise har optrådt som solist og korist på bl.a. Den Fynske Opera, Opera Hedeland og Det Kongelige Teater. Louise har før optrådt ved Sorø Internationale Musikfestival, og måske husker tidligere koncertgæster hendes komiske talent som Lucy i Menottis 1 akters opera Telefonen i 2017, i Fru Manér synger opera i 2018 eller for hendes fantastiske debutkoncert FørOgEfter – en operaperformance i 2019.

Anders Neldeborg

Anders Neldeborg er født i Odense og opvokset på Nordfyn. Anders har altid været meget sproginteresseret, og som 18-årig skiftede han fra Odense Katedralskole til Helsingør gymnasium for at få oldgræsk og latin på højniveau. Efter sin klassisksproglige studentereksamen boede han et år i Berlin for at lære tysk, og da han vendte hjem til Danmark igen, startede han på oldgræskstudiet på Københavns universitet. Senere skiftede han studieretning til statskundskab, og i 2012 blev han færdig som cand.scient.pol. Flere af studieårene tilbragte Anders i Berlin som fjernstuderende og i Aix-en-Provence som Erasmus-studerende, ganske enkelt for at styrke sine sproglige færdigheder. I det sidste studieår tog han private sangtimer hos operasanger Kristine Becker Lund, og efter endt studietid søgte han ind på Syddansk musikkonservatorium på den klassiske sanglinje, hvor han blev optaget i 2013. Han dimitterede som kandidat fra konservatoriet i juni 2019, og han har i årenes løb modtaget undervisning af bl.a Johannes Mannov, Henriette Bonde-Hansen og Reinaldo Macias. Anders har sunget en bred vifte af arier og lieder fra det italienske, tyske, franske, engelske, svenske og danske repertoire. I den senere tid har han kastet sig over det russiske sprog, bevæbnet med en ordbog og en grammatik, ligesom han også modtager undervisning af den russiske operasanger Valerij Likhachev. Anders har haft en del operaroller, herunder som Mr. Peachum i Beggar’s Opera af Benjamin Britten, som Magister i Maskarade af Carl Nielsen og som Herr Cola i Bastien und Bastienne af W. A. Mozart.

Find vej

Kunstmuseets Gårdhave

cello-light-rotated