Fitness-opera

21. maj 2022 - kl. 12:30

Sorøs grønne scene, Storgade 7, 4180 Sorø

OBS. Denne Koncert er afholdt

Louise Pape og Jakob Vad
akkompagneret af Merethe Køhl Hansen

Gratis.

“Susannes hemmeligheder” – en fitnessopera

Chris og Susanne er for nyligt flyttet til Sorø fra København for at få mere plads og frisk luft. De har længe ønsket at komme væk fra storbyens uro og forurening. De ville finde et sted, der kunne leve op til deres forventninger om en sund og aktiv hverdag, og de faldt begge for Sorøs natur og friske luft.

Chris og Susanne går begge meget op i sundhed, økologi og ikke mindst motion. Især Chris lever og ånder for motion, hård træning og den spændstige krop, der følger med livsstilen. Han forventer naturligvis, at Susanne har det på samme måde. Susanne er dog også glad for at nyde livet på en lidt anden måde, hvilket hun måske burde have sagt til Chris. Men Susanne har, i hendes egne øjne, blot et par uskyldige hemmeligheder for ham, hvilket vel ikke burde være så slemt. Det kommer derfor meget bag på hende, hvordan Chris reagerer, da han pludselig afslører hendes hemmeligheder, og at det ser ud til at kunne blive enden på deres ægteskab.

“Susannes Hemmeligheder – en fitnessopera” er en omskrivning af Wolf-Ferraris opera “Il segreto di Susanna”, som oprindelig handler om rygning og at Susannas store hemmelighed er, at hun ryger i smug. Louise Pape, som også synger rollen som Susanne, har skrevet en helt ny libretto på dansk, som både er mere moderne og mere relevant i 2020. Det er stadig en komisk opera, med en masse skøre komplikationer, som hører operaens verden til, men samtidig tager operaen fat i emnet kropsidealer, om hvordan vi bør se ud eller måske nærmere, hvordan vi tror, andre synes, vi bør se ud…

Louise Pape

Louise Pape er operasanger, bosat i Sorø, og er udover hendes virke som sanger, sanglærer for Sorø Drengekor. Louise har optrådt som solist og korist på bl.a. Den Fynske Opera, Opera Hedeland og Det Kongelige Teater. Louise har før optrådt ved Sorø Internationale Musikfestival, og måske husker tidligere koncertgæster hendes komiske talent som Lucy i Menottis 1 akters opera Telefonen i 2017, i Fru Manér synger opera i 2018 eller for hendes fantastiske debutkoncert FørOgEfter – en operaperformance i 2019.

Jakob Vad, baryton

Jakob er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium, Opera Akademiet og Opera Studio Madrid.

Jakob har sunget flere hoved- og biroller på Det Kongelige Teater, Opera Hedeland, Jyske Opera, Copenhagen Opera Festival 2014, GuidOpera, ligesom han har en betydelig karriere i udlandet med hoved- og biroller på bl.a. Hamburger Kammeroper, Opera Bonn, Cuenca Opera (Spanien), Irkutsk Opera Festival (Rusland) og Opera Classica Europa. Jakob er også en kendt og efterspurgt oratoriesanger i Danmark og samarbejder med de mest prominente orkestre og kor, bl.a. Odense Symfoniorkester, Århus Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Københavns Kantatekor, Copenhagen Soloists .

Jakob har altid haft en forkærlighed for sange (lieder) og har med bl.a. pianisten Elisabeth Holmegaard Nielsen turneret i Danmark, Østrig, Slovakiet og Ukraine med flere liedprogrammer.

Jakob er i løbet af sin uddannelse og professionelle virke blevet belønnet med legater og priser, deriblandt den prestigefyldte Richard Wagner Stipendium til Festspillene I Bayreuth, Copenhagen Opera Festival ”Operatalent” og Van Hauns Pris – en af de mest betydelige priser til unge kunstnere i Danmark.

 

Find vej

Sorøs grønne scene, Storgade 7, 4180 Sorø

cello-light-rotated