Mads Granum: Klassisk og Jazz mødes

27. juli 2022 - kl. 19:00

Sorø Klosterkirke

OBS. Denne Koncert er afholdt

En af Danmarks førende rytmiske organister kommer til ……….

 

Komponist, jazzpianist og organist Mads Granum er en af Danmarks mest markante fornyere af den kirkemusiske tradition, hvor han med udgangspunkt i sine jazzrødder leverer egne fortolkninger af kirkemusik og den nordiske salmetradition.

Til koncerten den får I mulighed for at opleve en orgelkoncert der i den grad skiller sig ud. Hør kirkeorgelet spille swingende jazz, bebop, salsa, ragtime og meget andet samt jazz-kvintetten, hvor Mads Granum skifter orglet ud med kirkens flygel.

MADS GRANUM KVINTET
Vokal – Regitze Glenthøj
Saxofon – Mads Hansen
Piano – Mads Granum
Kontrabas – Jesper Bodilsen
Trommer – Ricco Victor

Mads Granum har markeret sig både som jazzpianist, komponist af nye salmer og som rytmisk organist. Han har melodier med i Højskolesangbogen, Den Islandske salmebog, 100 salmer og Kirkesangbogen. Han har udgivet rytmiske orgelstykker, som bliver spillet af organister så langt væk som USA, Australien og New Zealand. Han har optrådt i Rusland til verdens eneste Jazz & pipeorgan festival og er fast keyboard spiller for bl.a. Thomas Eje, Linie 3 og Promenadeorkestret.

Stille eksplosioner: Mads Granum Kvintet udgiver nyt, ventet album

19. november 2021 udkommer det længe ventede album Stille eksplosioner med ti nye jazzsalmer og sange lavet i samarbejdet mellem Mads Granum og en perlerække af tidens bedste danske salmedigtere.

Albummet er en opfølger til succesalbummet Med favnen fuld af kærlighed fra 2017, der siden udgivelsen har gjort Mads Granum til storleverandør af salmer til den Danske Højeskolesangbog, hvor tre af salmerne er blevet optaget, ligesom flere numre optaget i den Islandske Salmebog, Kirkesangbogen og 100 Salmer.

Derudover har han bl.a. dannet musikalsk makkerpar med Thomas Eje siden 2013, spillet keboard i Linie 3 og optrådt til Kronprinsens 50-års fødselsdag. Hans rytmiske orgelpræludier bliver spillet af organister så langt væk som USA, Australien, Rusland og New Zealand.

Med udgivelsen af Stille eksplosioner er han nu tilbage med 10 helt nye og smukke numre bestående af 8 jazzsalmer og 2 sange med melodier af ham selv og tekster af tidens bedste danske salmedigtere: Ida Auken, Lisbeth Smedegaard-Andersen, Holger Lissner, Pia Juul, Sara Futtrup, Iben Krogsdal og Christiane Gammeltoft-Hansen.

Et strejf af vildskab

I hænderne på Mads Granum, der er fjerde generation af organister i sin familie, betyder kombinationen af jazz og nye salmedigte, at den smukke og kirkelige musik blandes med et strejf af jazzens vildskab og improvisation, hvor saxofon, kontrabas, trommer, klaver og vokal giver nutidigt liv til de moderne sangtekster.

Selv beskriver Mads Granum, der er uddannet jazzpianist fra Berklee, resultatet af sit nyskabende arbejde med den traditionsrige kirkemusik således:

”Vores fortolkning af ny kirkemusik giver lytterne en intens oplevelse og byder på en levende, musikalsk rejse, hvor man i bedste fald kommer i kontakt med dybderne i sig selv,” siger Mads Granum, der skal på eftersturne i Danmark og Norge med sangene fra det nye album.

Udgivelser i eget navn: Hymns in time (2006), Between Traditions (2009), Nordic Standards (2014), Med favnen fuld af kærlighed (2017), Stille eksplosioner (2021)

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated