Mads Granum: Klassisk og Jazz mødes

27. juli 2022 - kl. 21:00

Sorø Klosterkirke

En af Danmarks førende rytmiske organister kommer til ……….

 

Komponist, jazzpianist og organist Mads Granum er en af Danmarks mest markante fornyere af den kirkemusiske tradition, hvor han med udgangspunkt i sine jazzrødder leverer egne fortolkninger af kirkemusik og den nordiske salmetradition.

Til koncerten den får I mulighed for at opleve en orgelkoncert der i den grad skiller sig ud.Hør kirkeorgelet spille swingende jazz, bebop, salsa, ragtime og meget andet samt jazz-kvintetten, hvor Mads Granu skifter orglet ud med kirkens flygel.

Mads Granum har markeret sig både som jazzpianist, komponist af nye salmer og som rytmisk organist. Han har melodier med i Højskolesangbogen, Den Islandske salmebog, 100 salmer og Kirkesangbogen. Han har udgivet rytmiske orgelstykker, som bliver spillet af organister så langt væk som USA, Australien og New Zealand. Han har optrådt i Rusland til verdens eneste Jazz & pipeorgan festival og er fast keyboard spiller for bl.a. Thomas Eje, Linie 3 og Promenadeorkestret.

I hænderne på Mads Granum, der er fjerde generation af organister i sin familie, betyder kombinationen af jazz og nye salmedigte, at den smukke og kirkelige musik blandes med et strejf af jazzens vildskab og improvisation, hvor saxofon, kontrabas, trommer, klaver og vokal giver nutidigt liv til de moderne sangtekster.

Selv beskriver Mads Granum, der er uddannet jazzpianist fra Berklee, resultatet af sit nyskabende arbejde med den traditionsrige kirkemusik således:

”Vores fortolkning af ny kirkemusik giver lytterne en intens oplevelse og byder på en levende, musikalsk rejse, hvor man i bedste fald kommer i kontakt med dybderne i sig selv,” siger Mads Granum

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated