Klaverkoncert

15. juli 2020 - kl. 19:00

Løvehavehus

OBS. Denne Koncert er afholdt

Klaverkoncert

Ida Nystad og Magnus Wenzel Most er begge pianister og spiller koncert “ud af stuen” hjemme hos dem selv.

Billetpris 50 kr.

Ida Nystad
Ida startede med at spille klaver som femårig, hos klaverpædagog Susanne Germer og forsatte studierne hos Anne Øland og siden hos Nina Kavtaradze. I 2013 flyttede hun til Krakow, for at studere på Musikakademiet hos professor Miroslaw Herbowski. Hun afsluttede sine Kandidatstudier med allerhøjeste udmærkelse i oktober 2019. Ida er nu blevet optaget på PostGraduate studier på Musikakademiet i Krakow hos den internationalt anerkendte pianist og
klaverprofessor Mariola Cieniawa. Hun vil debutere i sommeren 2021. Hun har givet koncerter over hele verden; i hele Polen og Danmark, i Italien, Letland, USA, Canada, Tyskland og i Østrig, hvor hun har spillet i Wien adskillige gange blandt andet i Altes Rathaus Baroksal i Wiens centrum. I 2019 turnerede hun på Island med koncerter i Reykjavik, Akranes og Borganes. Ida Nystad er prismodtager i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen. Hun har modtaget mange invitationer fra musikfestivaler og koncertsteder i både indland og udland; Opus Festival i Århus, musikfestival på Sardinien arrangeret af Associazione Culturale Artecrazia samt festivaler i Polen blandt andet Bela Bartók Festival og Music of the North Festival. Ida har desuden givet koncert i prestigefyldte koncertsale som Odeon i Odense, Florianka i Krakow, Hietzing’s festsal i Wien og musikuniversitets koncertsal i Rzeszów. Ida Nystad er ligeledes en erfaren og eftertragtet kammermusiker. Hun danner klaverduo med
pianist Magnus Wenzel Most og duo med den koreanske violinist med base i Köln, Ji-Seon Seo. Ida har deltaget i masterclasses hos internationalt anerkendte pianister som Ilja Scheps, Jacob Leuschner, Lilya Zilberstein, Alexandra Zvirblyte, Irina Osipova, Konstanze Eickhorst og Einer Steen-Nøkleberg. Ida har modtaget stipendier og legater blandt andet fra Karen og Arthur Feldthusens Fond, Inge Hasselbach-Larsens Mindelegat og Augustinus Fonden.

Magnus Wenzel Most
Magnus Wenzel Most dimitterede december 2016 som kandidat fra Musikakademiet i Krakow hos professor  Miroslaw Herbowski med udmærkelse og den højeste karakter 5 efter den polske skala. Februar året efter blev han optaget på post-graduate studier på akademiet fortsat hos professor Miroslaw Herbowski, som han afsluttede april 2019. Magnus gennemførte sin bacheloruddannelse 2011-2013 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Bohumila Jedlickova.
Før konservatoriet studerede han på MGK hos Bella Zapolski. Magnus har desuden taget Masterclasses hos internationalt anerkendte pianister som Jacob Leuschner, Sergejs Osokins, Ilja Scheps, Mariola Cieniawa, Einer Steen-Nøkleberg og Lilya Zilberstein.
Magnus er 2. prismodtager i den internationale klaverkonkurrence “Paolo Serrao” i Italien. Han har givet koncerter i store dele af Europa herunder solo-recital i Wien i Hietzings Festsal, koncertturné på Island i Reykjavik, Akranes og Borganes og klaver recital på Sardinien i Cagliari i det gamle og berømte universitetsbibliotek hos Associazione Culturale Artecrazia. Han har givet koncerter i Polen blandt andet til musikfestivalen Music of the North i koncertsal Florianka i Krakow, i Zywiec’ og Lancuts koncertsale, Nowy Saczs kunstgalleri, Rzeszóws musikuniversitet og på Krakows Musikakademi. I Danmark har han spillet koncerter bl.a. på Nationalmuseet i København, Carl Nielsen Museet i Odense, Christians kirken, Kulturhus Kappelborg i Skagen og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Magnus er en alsidig og eftertragtet kammermusiker, han samarbejder blandt andet med musikere fra DR symfoniorkestret, danner klaverduo med pianist Ida Nystad og har opført en stor del nyere og moderne polsk musik blandt andet for klaverkvintet. Magnus har modtaget flere stipendier og legater herunder fra Frimodt-Heineke Fonden, Oticon Fonden og Karen og Arthur Feldthusens Fond.