Jazz og klassisk i skøn forening i Klosterkirken med Snorre Kirks Kvartet og strygerensemblet Halvcirklen

28. juli 2021 - kl. 20:00

Sorø Klosterkirke

OBS. Denne Koncert er afholdt

Snorre Kirks kvartet og strygerensemblet Halvcirklen

Billetpris 200 kr. Børn og Unge under 18 år gratis. Billetsalget starter 23. juni.

Et jazzorkester og en klassisk strygerkvartet mødes i Klosterkirken for at demonstrere, hvordan genrerne kan smelte sammen i skønne kombinationer af jazzrytmer og stykker af bl.a. Boulanger, Grieg og Tchaikovsky. Det sker onsdag den 28. juli kl. 20.00, Koncerten er arrangeret i fællesskab af Klassisk i Sorø og Sorø Jazzfestival. Kapelmester er den norske komponist og orkesterleder Snorre Kirk. Han bedyrer, at Prokofiev og Delius har lige så stor betydning som Ellington og Basie for hans musik.

Snorre Kirk spiller selv trommer. Han har gjort sig bemærket med flere af de mest prominente jazzmusikere i Skandinavien samt med internationale musikere som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed. På den danske scene har han spillet klassisk jazz med bl.a. Jesper Thilo, vokaljazz med sangerinderne Sidsel Storm og Malene Mortensen, moderne jazz med violinisten Mads Tolling og traditionel jazz med Mads Mathias og Hugo Rasmussen. Som orkesterleder fik han sit store gennembrud med albummet “Blues Modernism”. Musikken er stilren swingblues med tydelig inspiration fra store mestre som Duke Ellington og Miles Davis. Albummet blev nomineret til “Årets Jazzudgivelse” ved Danish Music Awards og blev flot placeret på Top 10.

”En fantastisk udfordring,” kalder Snorre Kirk opgaven at skrive de arrangementer, der skal opføres til koncerten i Sorø, hvor han kommer med sin faste jazzkvartet udvidet med strygerensemblet ”Halvcirkel”. ”Jeg kommer fra en familie af klassiske musikere gennem flere generationer på begge sider af min familie, og er vokset op med musikken, så den har været en del af min tilværelse helt fra dag ét, og har på alle måder afgørende betydning for hvordan jeg arbejder med musikken.”

Program og medvirkende:

Jazz møder klassisk (musik af Boulanger, Grieg, Tchaikovsky og Snorre Kirk): Jan Harbeck, tenorsax, Magnus Hjorth, piano, Anders Fjeldsted, bas, Snorre Kirk, trommer, + strygerkvartetten ”Halvcirkel”: Bettina Marie Ezak, violin, Cæcilie Balling, violin, Mika Svensson, bratch (viola), Nicola Hogstrand, cello

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated