Holbergs musik i Løvehavehus – Sorø Historiske Festival og Sorø Internationale Musikfestival. Koncerten er beklageligvis allerede udsolgt.

28. juni 2023 - kl. 19:00

Løvehave Koncerter, Alstedvej 1, 4180 Sorø

OBS. Denne Koncert er afholdt

Koncerten i er beklageligvis allerede udsolgt.

180 kr. plus gebyr med mulighed for at købe vin/snacks i pausen. Dørene åbner kl. 18, hvor eventuelle ledige billetter sælges kontant eller på MobilePay. Der er desværre ingen fri entré for børn og unge under 18 år eller fribilletter til sponsorer eller lign. Pladserne er ikke nummererede.

Sorø Internationale Musikfestival arrangerer i samarbejde med Sorø Historiske Forening og Løvehave Koncerter en koncert med fokus på musik, som Holberg satte pris på – bl.a. Johann Sebastian Bach – og på Bachs dannelsesrejse i musikken.

Der bliver tale om en koncert med fortællinger og musik af Bach m.fl. Ida Nystad og Magnus Wenzel Most spiller sammen med Henrik Wenzel på fløjte og den unge pianist Valdemar Wenzel Most.

Der vil blive en pause, hvor man kan købe vin/snacks.

Ida og Magnus blev i 2023 tildelt Sorø Fyrtårnspris “ … for at have bidraget til væsentligt at synliggøre Sorø Kommune udenfor kommunens grænser”.

IDA NYSTAD

Ida er uddannet fra Musikakademiet i Krakow i Polen hos professor Miroslaw Herbowski, hvor hun blev kandidat med højeste udmærkelse i oktober 2019. Efter hendes kandidateksamen blev hun optaget på post-graduate studier, svarende til dansk solistklasse, hos pianist og professor Mariola Cieniawa ligeledes på Musikakademiet i Krakow. Hun afsluttede sine solistklassestudier ved en koncert-eksamen i oktober 2021. Før studierne i Krakow studerede hun blandt andet på MGK hos professor Anne Øland, hos pianisten Nina Kavtaradze og hos pianist Susanne Germer.

Ida har givet koncerter over hele verden; i mange byer i Polen og Danmark, i Italien, Letland, USA, Canada, Tyskland og i Østrig, hvor hun har spillet i Wien adskillige gange blandt andet i Altes Rathaus Baroksal i Wiens centrum. I 2019 turnerede hun på Island med koncerter i Reykjavik, Akranes og Borganes.

Ida Nystad er prismodtager i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen. Hun har modtaget mange invitationer fra musikfestivaler og koncertsteder i både indland og udland; Thisted Musikforening, Sorø Internationale Musikfestival, Musikfestival på Sardinien arrangeret af Associazione Culturale Artecrazia, Opus Festival i Århus samt festivaler i Polen blandt andet Bela Bartók Festival og Music of the North Festival. Ida har desuden givet koncert i prestigefyldte koncertsale som Odeon i Odense, Florianka i Krakow, Hietzing’s festsal i Wien og musikuniversitetets koncertsal i Rzeszów.

Ida Nystad er ligeledes en erfaren og eftertragtet kammermusiker og siden 2020 medarrangør af koncertrækken Løvehave Koncerter – en kammermusikfestival med internationalt anerkendte musikere fra ind- og udland støttet af blandt andre Louis-Hansen Fonden, Solistforeningen af 1921 og Augustinus Fonden.

Ida har deltaget i masterclasses hos internationalt anerkendte pianister som Ilja Scheps, Jacob Leuschner, Lilya Zilberstein, Alexandra Zvirblyte, Irina Osipova og Konstanze Eickhorst. Ida er modtager af stipendier og legater blandt andet fra Karen og Arthur Feldthusens Fond, Inge Hasselbach-Larsens Mindelegat og Augustinus Fond

MAGNUS WENZEL MOST

Magnus Wenzel Most dimitterede december 2016 som kandidat fra Musikakademiet i Krakow hos professor Miroslaw Herbowski med højeste udmærkelse. Februar året efter blev han optaget på post-graduate studier på akademiet fortsat hos professor Miroslaw Herbowski, som han afsluttede april 2019. Magnus gennemførte sin bacheloruddannelse 2011-2013 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Bohumila Jedlickova. Før konservatoriet studerede han på MGK hos Bella Zapolski. Magnus har desuden taget Masterclasses hos internationalt anerkendte pianister som Jacob Leuschner, Sergejs Osokins, Ilja Scheps og Mariola Cieniawa.

Magnus er 2. prismodtager i den internationale klaverkonkurrence “Paolo Serrao” i Italien. Han har givet koncerter i store dele af Europa herunder solo-recital i Wien i Hietzings Festsal, koncertturné på Island i Reykjavik, Akranes og Borganes og klaver-recital på Sardinien i Cagliari i det gamle og berømte universitetsbibliotek hos Associazione Culturale Artecrazia. Han har givet koncerter i Polen blandt andet til musikfestivalen Music of the North i koncertsal Florianka i Krakow, i Zywiec’ og Lancuts koncertsale, Nowy Saczs kunstgalleri, Rzeszóws musikuniversitet og på Krakows Musikakademi. I Danmark har han spillet koncerter bl.a. på Nationalmuseet i København, Carl Nielsen Museet i Odense, Christians kirken, Kulturhus Kappelborg i Skagen og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Magnus er en alsidig og eftertragtet kammermusiker, han samarbejder blandt andet med musikere fra DR symfoniorkestret, danner klaverduo med pianist Ida Nystad og har opført en stor del nyere og moderne polsk musik blandt andet for klaverkvintet. Magnus har modtaget flere stipendier og legater herunder fra Frimodt-Heineke Fonden, Oticon Fonden og Karen og Arthur Feldthusens Fond. Medarrangør af Løvehave Sommerkoncerter august 2020: En koncertrække med internationalt anerkendte musikere fra ind- og udland som støttes af Augustinus Fonden, Solistforeningen og Louis-Hansen Fonden.

Henrik Wenzel Andreasen

Henrik Wenzel Andreasen er uddannet på fløjte med debut fra solistklassen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1993. Diplomklasse fra Det Fynske Musikkonservatorium 1990 og studier i England hos Jonathan Snowden.  Masterclasses hos William Bennett, Andras Adorjan, Michel Debost m.fl.

Han udgav i 1994 albummet Flute Music of the Danish Golden Age på det internationale pladeselskab Naxos med pianisten Anne Øland. Det indeholder musik af bl.a. Hartmann, Kuhlau og Weyse og kan høres på Spotify.

Han har optrådt som solist med Odense Symfoniorkester og har spillet som orkestermusiker i en række danske og skandinaviske symfoniorkestre.

1994 var han udvalgt som den danske kandidat i de europæiske radiofoniers samarbejde Nord-Syd koncerter, hvor han optrådte i Berwaldhallen i Stockholm med kammermusik i samspil med solister fra 8 europæiske lande.

Fra 2000-2006 var han chef for Sønderjyllands Symfoniorkester, og siden 2006 er han enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen i Kulturministeriet, hvor han i dag har ansvaret for musik og scenekunstområderne samt for Statens Kunstfond.

VALDEMAR WENZEL MOST

Valdemar Wenzel Most er 17 år. Han går på Skt. Annæ Gymnasium i København og spiller klaver på Københavns MGK hos Bella Zapolski.

Valdemar fik 2. pris og Carl Nielsen prisen i Aarhus International Piano Competition marts 2023, hvor han spillede Rachmaninovs 3. klaverkoncert, første sats, i finalen med Aarhus Symfoniorkester.

I januar 2023 har Valdemar spillet Rachmaninovs 2. klaverkoncert, 1. sats sammen med Göteborg Symfoniker, og skal til august 2023 spille samme værk med Copenhagen Phil i Tivolis koncertsal, til koncertrækken ”mesterstykker”, og med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Valdemar fik 1. pris ved Steinway Piano Festival i maj 2022 og han blev udvalgt til at repræsentere Danmark ved den internationale Steinway Festival i Hamburg i 2023.

Valdemar fik 2. pris til den internationale Nordic International Piano Competition 2021, samt 3 andre priser til samme konkurrence: Bedste Nordiske Pianist, Bedste Romantiske Fortolkning, samt Bedste Wienerklassiske Fortolkning.

Valdemar er modtager af Copenhagen Summer Festivals talentpris 2023, hvor han blandt andet skal spille Mendelssohns klavertrio i d-mol med Jonathan Swensen og Selma Teilmann.

Valdemar skal i sommeren 2023 spille sammen med Ludvig Gudim og Torleif Thedéen, og med jævnaldrende unge talenter til Odsherred kammermusikfestival.

I 2019 vandt Valdemar talentpris og Guldmedalje i Berlingskes klassiske Musikkonkurrence. Derudover vandt han 2. pris i Nordic Junior Piano Competition i Ingesund og Grand prix i Concertino Malmø International Music festival.

I 2018 fik Valdemar tildelt Jacob Gades treårige talentpris på 45.000,- kr.

Valdemar er en del af Jacob Gade Legats talentprogram og spiller i den forbindelse mange koncerter, både solo og kammermusik, som han spiller med både jævnaldrende talenter og med professionelle musikere. Ved Jakob Gade Legats ”Den Unge Kammermusikkonkurrence” i Aarhus februar 2022 fik han guldmedalje med Zapolski Piano Kvintet. Med Zapolski Piano Kvintet har han også optrådt til to forestillinger på Gamle Scene, Det Kgl. Teater, som del af Hübberiets fejring af balletskolens 250 års jubilæum.

I sommeren 2022 har han spillet en times solo-recital på Nordisk Kammermusik Festival og en række koncerter på Odsherred Kammermusikfestival, bl.a. med Schumanns klaverkvintet med Zapolski Piano Kvintet og Mendelssohns første klavertrio med Andreas Brantelid og Selma Teilmann. I september spillede han på Frederiksberg Festspil en koncert sammen med pianisterne Christian Ihle Hadland og Dominik Wizjan.

Udover mange koncerter i Danmark har Valdemar spillet koncerter i Sverige på Stockholms slott, Musikhögskolan Ingesund samt i Malmö, i Polen i Krakow, Zywiec, Korzkiew og i Østrig i Wien.

Find vej

Løvehave Koncerter, Alstedvej 1, 4180 Sorø

cello-light-rotated