Halvcirkel – Åbningskoncert

5. juli 2023 - kl. 19:00

Sorø Klosterkirke

OBS. Denne Koncert er afholdt

Billetpris 150 kr. Unummererede pladser. Fri adgang for børn og unge under 18 år. Dørene åbnes kl. 18.30, hvor der er salg af ledige billetter – kontant og MobilePay.

Halvcirkel er en strygekvartet, som på et fundament af klassisk skoling, begiver sig ud på nye ubetrådte stier. Gruppen har gennem syv år nytænkt, eksperimenteret og udfordret det stereotype billede af en klassisk strygekvartet, og er nu blomstret op og folder sig ud som en vækst, der ikke lader sig ramme ind i en bestemt kasse.

Til koncerten i Koncertkirken spiller Halvcirkel et blandet program af egne kompositioner, Caroline Shaw, Terry Riley og Philip Glass.

Lyt: https://halvcirkel.bandcamp.com/

Hjemmeside: https://halvcirkel.com

Halvcirkel har tiltrukket opmærksomhed både herhjemme og internationalt og til efteråret 2023 udkommer gruppen med deres første fuldlængde album under pladeselskabet 130701/Fatcat Records. Deres debut på det britiske pladeselskab markerer samtidig starten på et nyt kapitel for den fremadstormende kvartet. Albummet “Vida” er skrevet kollektivt, i en tid hvor verden står overfor mange udfordringer, og musikken er en slags modgift til tiden hvor krig, recession, stress og klimaforandringer præger alles liv.

“Albummet er en slags collage af veje som alle bringer os tilbage til en verden, hvor vi føler os trygge, forbundne og glade for at være i live” udtaler violinist Bettina Marie Ezaki.

Musikalsk set trækker “Vida” tråde tilbage igennem hele Halvcirkels fortid, og man hører tydeligt de musikalske indflydelser gruppen har fået igennem tiden. Selvom Halvcirkel virker som et uplacérbart fantasivæsen, så kommer de ikke uden om at have meget til fælles med musikere som Terry Riley, Caroline Shaw, Colin Stetson og Hildur Gudnadóttir. Og det er kun et charmerende træk, at de i deres søgen efter et personligt og ærligt udtryk, blotter, at de har en tydelig forkærlighed for det repetitive, minimalistiske og improviserende.

Halvcirkel består af:

Mika Persdotter, Pernille Kristiansen,
Bettina Marie Ezaki and Nicole Hogstrand

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated