NB! KONCERTTIDSPUNKT ÆNDRET Ars Nova Copenhagen og Messiaen Quartet Copenhagen

7. juli 2021 - kl. 19:00

Sorø Klosterkirke

OBS. Denne Koncert er afholdt

PRESSEMEDDELELSE

 

På grund af EM-semifinale onsdag aften har vi besluttet at rykke koncerten med ARS NOVA Copenhagen og MESSIAEN QUARTET Copenhagen en time frem til kl. 19.00, så der er mulighed for at nå begge dele.

Ars Nova Copenhagen og Messiaen Quartet Copenhagen, dirigeret af Jakob Hultberg

Billetpris 150 kr. Børn og Unge under 18 år gratis. Billetsalget starter 23. juni. Koncerten varer ca. 1 time og 15 min.

TRE GENERATIONER
ARS NOVA & MESSIAEN QUARTET

Dansk vokalmusik har stået centralt for vokalensemblet Ars Nova, lige siden det blev grundlagt i 1979. I årtierne, der fulgte, var ikke mindst Per Nørgård en stor samarbejdspartner, og siden har nye generationer af komponister fået uropført adskillige værker på øverste internationale niveau hos Ars Nova.

Derfor er det med tre generationer af danske komponister i centrum, at Ars Nova gæster KLANG Festival. Selskab får de af den københavnske Messiaen Quartet, både i Nørgårds bølgende Rilke-gendigtning Singe die Gärten – som endte med at finde vej til hans tredje symfoni – og i Peter Bruuns The Rain at Sea.

Bruuns værk henter sin tekst i Don Patersons digt af samme navn. Her sidder den skotske digter i et ventende tog og ser himmel og hav stå i ét, et mægtigt sceneri, hvis flader og bølger afspejles i musikken. Det maritime går igen i Bruuns Merman on the Shore, skrevet til Messiaen Quartet efter sagnet om Agnete og Havmanden.

Niels Rosing-Schows Where the Willows Meet er skrevet over de galante kærlighedsdigte af James Joyce, og ligesom teksterne har musikken tydelige referencer til 1600-tallet. Med Rosing-Schows egne ord i et forsøg på ”med dette anstrøg af pastiche at ramme kærlighedsdigtenes særlige bittersøde charme”.

Kærligheden er anderledes familiær i Juliana Hodkinsons GRENZLAND / GRÆNSELAND, der blev skrevet til Ars Nova i forbindelse med genforeningsjubilæet i 2020. Her portrætterer musikken det skiftevis harmoniske og skurrende søskendeforhold mellem danskere og tyskere ved grænsen, men også musikkulturens mulighed for at overskride alle grænser. Også selvom der er opsat vildsvinehegn.

Program

Per Nørgård (f. 1932)                                           Singe die Gärten, mein Hertz (1974)

for kor, klaver og cello  (text: Rainer Maria Rilke)

 

Peter Bruun (f. 1968)                                          Merman on the Shore (2019)

for klarinet, violin, cello og klaver

 

Niels Rosing-Schouw (f. 1954)  Where the Willows Meet (2005)

for kor (text: James Joyce)

I.   Strings in the earth and air

II.  My Dove, my beautiful one From dewy dreams, my soul, arise

III. Sleep now

 

Juliana Hodkinson (født 1971)         Grenzland/Grænseland (2020)                                                                                                                                  

Peter Bruun (f. 1968)                     The Rain at Sea (2020)

for kor, klarinet, cello og klaver (text: Don Paterson)

Ars Nova Copenhagen

Dansk vokalensemble under ledelse af den engelske dirigent Paul Hillier. Med speciale i renæssancens polyfone kormusik og helt ny vokalmusik bevæger ensemblet sig ofte på tværs af et halvt årtusindes musik ved sine koncerter. Har indspillet adskillige album med musik af danske og internationale komponister, herunder albummet ’The Little Matchgirl Passion’ med værker af amerikaneren David Lang, som indbragte en grammy i 2010.

Ved denne koncert er Ars Nova:

Hanna Kappelin, Ann-Christin Wesser Ingels, Nina Bols Lundgren
Hanne Marie le Fevre, Laura Lamph, Miles Lallemant
Luís Toscano, Nils Greenhow, Jakob Skjoldborg
Asger Lynge Petersen, Danny Purtell, Mikkel Tuxen

Messiaen Quartet Copenhagen

Københavnsk kvartet bestående af violinist Malin William-Olsson, cellist Carl-Oscar Østerlind, pianist Kristoffer Hyldig og klarinettist Viktor Wennesz. Har som ambition at gå i dybden med eksisterende værker for denne besætning, men også udfordre det øvrige repertoire og skabe koncertprogrammer, der sætter forskellige tiders musik og de forskellige instrumentkombinationer, som kvartetten rummer, over for hinanden.
Ved denne koncert gæsteoptræder Juliane von Hahn på cello.

Jakob Hultberg

Svensk dirigent, som siden afslutningen på sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2010 har arbejdet med opera, ballet, symfonisk musik og kormusik i Skandinavien og Europa. Har siden sin studietid været optaget af den ny musik og har stået i spidsen for adskillige uropførelser, ligesom han efter planen skal dirigere premieren på Signe Lykkes opera Nordkraft ved Copenhagen Opera Festival i å

 

Ars Nova Copenhagen og Messiaen Quartet er venligst støttet af:

Statens Kunstfond | Augustinus Fonden | Beckett-Fonden | Dansk Komponistforening / KODA Kultur | Korsangernes Fællesråd | Knud Højgaards Fond | Københavns Musikudvalg | Det Obelske Familiefond | William Demant Fonden | Dansk Kapelmesterforening | Asger og Johanne Louis-Hansens Fond

Læs mere om de medvirkende på de sociale medier og find koncertens musik optaget på DR og på YouTube. CD’er kan købes ved udgangen.

 

Find vej

Sorø Klosterkirke

cello-light-rotated